Empower!

      2 Reacties op Empower!

De Sleutel tot Je ZelfDeze krachtige oefening zorgt voor een versnelling in je groei, op een manier die je niet zult verwachten. Het zorgt voor empowerment; het bekrachtigen van jezelf, terwijl je gemotiveerd en gepassioneerd blijft. Het manifesteren van je doelen wordt een waar feest. Dit is de “commando centrale” voor het creëren van je meest bekrachtigde leven!

Hier komt het!

Stap 1: Kies een mooie map of notitieboek

De linkerkant van de map is voor inspirerend, bekrachtigend materiaal, dat ervoor zorgt dat je hart en ziel naar het volgende level worden gebracht. Materiaal dat er voor empowerment zorgt. Hier komt jouw mindset die ervoor zorgt dat je je energie positief en hoog houdt en die je herinnert aan het prachtige mens dat je bent.

De rechterkant van de map is voor je dagelijkse to-do’s, en voor de korte en lange termijn doelen. Ofwel; de concrete dingen die de gepassioneerde visie belichamen die je voor jezelf hebt.


Stap 2: Aan de linkerkant voeg je toe:

 • Inspirerende foto’s en plaatjes
 • Krachtige affirmaties die het hart van je verlangen aanspreken
 • Een foto van jezelf als klein meisje / jongen zodat je daar knuffels en liefde aan kunt geven
 • Bewijs dat je herinnert aan wat je waard bent en dat je helpt om schuldgevoelens of twijfel te kunnen laten gaan
 • Intenties die je ankeren aan je inzet in je doelen
 • Alles wat je tot op het bot inspireert (misschien een krachtig artikel, een mooi plaatjes, of de woorden “ECHT WEL!”)


Stap 3: Aan de rechterkant voeg je toe:

 • Dagelijkse doelen (acties die je VANDAAG gaat volbrengen)
 • Korte termijn doelen (bijvoorbeeld voor deze maand)
 • Lange termijn doelen (bijvoorbeeld voor dit jaar)
 • Alles wat ervoor zorgt dat je georganiseerd blijft, zoals je yoga schema, boodschappenlijstjes, gerechten die je deze week wilt eten.

Wat ik ervan weet:
Zij die het leven van hun dromen creëren, zijn toegewijd aan hun dagelijkse doelen, dagelijkse stappen die in lijn zijn met wat ze willen creëren. Er ligt een noodzaak in. Maak het belangrijker dan al het andere. Het komt er werkelijk op neer dat je consequent, iedere dag, dat doet wat nodig is. Niet alleen concrete, dagelijkse to-do’s, maar ook er zijn, voor jezelf, van jezelf blijven houden ook als het mis gaat, je mislukkingen omhelzen en vooral door blijven gaan. Dit soort toewijding hoeft geen ‘aanslag’ te zijn op je humeur, integendeel; zorg ervoor dat jouw toewijding je een boost geeft van passie, gedrevenheid en kracht! Dat is waar de linkerkant voor is: je gefocust te houden, je gevoed en gevuld te houden, zodat je de stappen kunt blijven zetten, zelfs in de momenten dat het lastig lijkt om te doen.


Stap 4: Gebruik dit dagelijks en empower jezelf

Gebruik deze methode dagelijks, om er zeker van te zijn dat je dagelijkse acties in lijn blijven met de verlangens van je hart en ziel. Je kunt geïnspireerd raken door elke ochtend de linkerkant te bekijken, om je passie telkens weer nieuw leven in te blazen, om gecentreerd te raken in je intenties en doelen, VOORDAT de acties van die dag beginnen.

En dan kun je de concrete doelen aan de rechterkant gebruiken om gefocust te blijven tijdens de stappen die je moet zetten om je doelen te bereiken.

Referenties De Sleutel tot Jezelf

Deze methode gebruik je niet alleen om doelen te bereiken. Het is ook een zeer krachtige oefening als je herstelt van traumatische ervaringen en je een nieuw begin wilt maken.

Er is een cliënt geweest die een email aan de rechterkant bewaarde. Het was een mailwisseling tussen haar en haar moeder van maanden ervoor. Voor haar, was de mail een krachtige reminder dat ze er alles aan gedaan had om haar moeder tevreden te stellen en uit de mail kwam duidelijk naar voren dat haar moeder niet tevreden te stellen is. Voor haar representeert de mail een moment waarop ze zich realiseerde dat ze moest stoppen met zichzelf zo pijn te doen, alleen maar om haar moeder tevreden te stellen, ze realiseerde zich dat ze goed is zoals ze is, ook al kan haar moeder dat niet zien. Ze bewaarde de mail om haar te helpen tijdens moeilijke momenten, om haar schuldgevoel los te kunnen laten.

Dit soort bewijs is krachtig als we de moeilijke beslissing hebben moeten maken om afstand te nemen van ‘giftige’ familieleden voor ons eigen gezondheid. We moeten onszelf aan onze eigen waarde herinneren, zelfs als anderen dat overduidelijk niet zien.

Wat we feitelijk te doen hebben is heel simpel: wees volledig in het moment, doe één ding tegelijk. Volledig aanwezig zijn bij dat ene ding dat we doen. Vertrouw erop dat jouw passie en plezier je de weg zullen wijzen. Hou van jezelf in onhandige momenten of wanneer je fouten maakt. En MAAK PLEZIER!!

Wil je meer van dit soort oefeningen? Geef je dan op voor onze unieke NLP-opleiding!

Share Button

2 thoughts on “Empower!

 1. Sandra

  Mooi en helder omschreven. Ik heb (toevallig) vorige week een schrift aangeschaft waarmee ik zoiets dergelijks wilde gaan doe. Ik neem je tips zeker mee 😉

  Reply
  1. Jessica Post author

   Hoi Sandra, toeval bestaat niet 😉 Mooi dat dit nu op je pad komt, terwijl je er in gedachten al mee bezig was. Synchroniciteit? Veel plezier, ik hoop dat het je mooie dingen brengt!

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *