Gevaren van ontgiften

      Geen reacties op Gevaren van ontgiften

ontgiftenNormaal gesproken kent ontgiften van het lichaam een aantal gevaren, dit hangt samen met de methode van ontgiften. Even wat theorie. Ontgiften kent een aantal varianten, te weten:

 1. Ontgiften met de stof zelf of de essentie van de stof
  Ook inentingen zijn op deze filosofie gebaseerd. Voeg een virus toe, dit stimuleert het immuunsysteem tot aanmaak van “tegengif” en ziedaar, het resultaat. Het nadeel is, dat het immuunsysteem wel eens anders kan functioneren dan verwacht. Dit kan zijn, dat het niet sterk genoeg is, of een “verkeerde” reactie teweeg brengt met alle gevaren van dien. Een voorbeeld van een niet geslaagde reactie van het immuunsysteem is dat veel kinderen niet sterk genoeg reageren op de toediening van het mazelenvirus. Dientengevolge is dit virus nog steeds aanwezig in het lichaam en geeft een contante ontsteking die een zware wissel trekt op het immuunsysteem.
  .
 2. Ontgiften met werkzame “lichaamseigen” stof die wordt toegediend om het lichaam te helpen (bv vitamine C en E, SOD, e.d.)
  Dit gebeurt o.a. in de orthomoleculaire geneeskunde. De stoffen die ontbreken worden in hoge doseringen toegevoegd. Dit kunnen antioxidanten zijn (vitamine E, C, e.d.) of stoffen die door het lichaam worden aangemaakt uit de aangeboden voeding (bijv. superoxide Dismutase, SOD). Als het lichaam zelf niet in staat is deze stoffen te maken, dan vergiftigt men langzaam. Toevoegen heeft als voordeel, dat de werking vrijwel direct merkbaar is. Nadeel is, dat je niet weet tot welk niveau het lichaam gestimuleerd kan en mag worden tot deze ontgiftende reactie. Fouten zijn hier te maken door te veel te willen in te korte tijd. Vergelijkbare nadelen dus als bij de in punt 1 genoemde methode.
  .
 3. Ontgiften door middel van stimulering van het eigen weerstandssysteem
  In de Sensi-therapie wordt deze methode toegepast. Complexe samenvoegingen van remedies vormen de DETOX remedies. Als de Detox-remedie wordt ingenomen, dan wordt het lichaam optimaal gestimuleerd om tot actie over te gaan. De nieren, lever, lymfe, hormoonklieren, etc. gaan doen wat ze kunnen. Het optimale wat het lichaam op dat moment aankan, wordt eruit gehaald. Dit is dan ook de reden dat je hier eigenlijk geen gevaarlijke situaties kunt krijgen omdat het lichaam het zelf doet en dit nooit boven zijn krachten kan doen.

Vergelijking

Als we het lichaam met een auto vergelijken en het ontgiften vergelijk je met de prestaties van die auto dan kun je bovenstaande systemen als volgt naast elkaar zetten:

 1. De provocerende methode: onder hoge druk vul je een reeds volle brandstoftank met nog meer brandstof. Het spuit alle kanten op en kan brand veroorzaken onder de motorkap en de hele auto in vlammen doen opgaan (Hier geldt: bij de juiste methode en de juiste dosering, op het juiste moment (!) gaat er veel goed. Dit is absoluut specialistenwerk!)
 2. De orthomoleculaire methode: je hebt een benzineauto waar je racebrandstof in doet. De vlammen slaan uit de uitlaat en je kunt erg hard. Na 2 ronden op het circuit is hij stuk. Te veel gevraagd van het systeem.
 3. De Sensi-methode: je geeft plankgas en je kunt niet harder dan waarvoor de auto is ontworpen door de fabrikant, ook al druk je nog sterker op het gaspedaal, hij wil gewoon niet harder, de motor doet wat hij kan.

2016-Shiatsu-081_2De Sensi-methode bestaat uit bloesem- en edelsteenremedies speciaal voor Sensitherapeuten ontwikkeld en geproduceerd. De trillingen / frequenties zijn aangepast aan de huidige tijd.

Deze Sensi-methode kan ook gedoseerd worden tot een bepaald aanvaardbaar maximum. De maximum kan de capaciteit van het lichaam niet overstijgen, maar dient alleen het comfort van de gebruiker. Ontgiften kan bijna ongemerkt gebeuren.

De befaamde bloed-breinbarrière is voor de Sensi-methode geen punt, aangezien deze gebruik maakt van het lichaamseigen systeem. Ook natuurlijk, omdat er geen stoffen worden toegevoegd die worden tegengehouden door deze barrière.

Overdosering

 1. Provocerende methode: hier dient men de “foute” stof toe, of de essentie hiervan, en blijft het immuunsysteem in negatieve zin prikkelen. Deze overprikkeling kan zelfs leiden tot een soort verslaving aan de “foute” stof. Om die reden aten koningen en keizers in het verleden regelmatig een klein beetje cyaankali (zeer sterk gif) om hiertegen resistentie op te bouwen (rivalen vergiftigden soms de zittende vorst). Stoppen met het nemen van dit gif leidde soms tot de dood, veroorzaakt door het “tegengif” van het eigen lichaam.
 2. Orthomoleculair: bij toediening van te veel stoffen kan bijvoorbeeld een constante verkoudheid optreden. Dit, omdat het immuunsysteem continue zwaar geprikkeld blijft, ook als er geen gifstoffen meer zijn te verwijderen.
 3. Overdosering bij de bloesem- en edelsteenmethode uit de Sensi-therapie leidt hooguit tot inname van teveel alcohol, de verdunning van de remedie. Maar, aangezien de flesjes maar 10ml bevatten is dit gevaar alleen denkbeeldig. Het lichaam verwerkt wat het kan, de rest wordt niet gebruikt uitgeplast.

vlcstill00033

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *