Je best doen

      Geen reacties op Je best doen

De Sleutel tot Je ZelfJe best doen…., maar nooit is het goed genoeg. Je hele leven heb je je best gedaan, voor alles en iedereen, en nooit waren ze tevreden. Je hebt wellicht te horen gekregen dat je je best moest doen, of – als er iets mis was gegaan – dat je nóg beter je best moest doen. En als je dat dan deed, was het nog niet voldoende.

Je best doen…. Dit kan een heel lang blog worden, en tegelijkertijd kan ik er heel kort over zijn. Ook ik verviel – nog niet eens zo lang geleden – geregeld in de valkuil van ‘je best doen’. En ook ik ondervond dat het nooit genoeg was. Natuurlijk kan je gaan onderzoeken waarom je dan zo graag je best doet, met name voor anderen. Of je kunt er voor kiezen om gewoon nooit meer je best te doen.

Geloof me; ik heb het allebei gedaan. Om vervolgens keer op keer weer in dezelfde valkuil te stappen. Want het enige dat er daarmee bereikt wordt is dat je dan óók je best gaat doen om er achter te komen waarom je zo graag je best doet. Of je gaat je enorme best doen om nooit meer je best te doen…. Gedoemd te mislukken dus.

Wat voor mij het juiste kwartje was, was het inzicht:

Ik kan de rest van mijn leven mijn best blijven doen.
Ik wéét dat het nooit goed genoeg zal zijn.
Dus dan kan ik maar beter accepteren dat het nooit goed genoeg is. 

De Sleutel tot Je ZelfAls ik me besef dat, wat ik ook doe, (of laat, zeg, denk, weet, vind, bedenk, of wat dan ook,) het nooit goed genoeg zal zijn,…. dan valt de druk weg om nog zoveel m’n best te moeten doen. Dan voel ik ineens ruimte om adem te halen, om niet meer zo krampachtig m’n best te hoeven doen.
Want het is toch nooit goed genoeg!

Dat besef, dat inzicht, dat gaf mij zoveel ruimte om te doen wat ik zelf fijn vind, waar ik zelf blij van word, dat ik het iedereen gun! Voor mij heeft het heel veel veranderd. Ik ben benieuwd wat dit inzicht voor jullie doet (of als jullie het inzicht al eerder hebben gekregen; wat het jullie gebracht heeft).

Vertel hieronder gerust jouw verhaal! Ik hoor graag van je.

P.S. Mocht je toch willen weten waarom je doet wat je doet, dan heb ik daar een ander blog over geschreven die je kunt lezen door hier te klikken. En mocht je wat méér inzichten willen krijgen dat is de Transformatie workshop daar een perfect middel voor. Of kom eens langs voor een Sensi-behandeling; ook dat geeft veel inzichten en nieuwe handvaten.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *