Puur NLP

De Sleutel tot Je ZelfMet de opleiding Puur NLP zul je geweldige resultaten behalen! NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een unieke methodiek waarmee je in korte tijd positieve en blijvende veranderingen kunt aanbrengen. Bij jezelf en bij de ander. NLP is gebaseerd op onderdelen uit de cognitieve gedragstherapie, verbale en non-verbale communicatie, gestalttherapie en hypnotherapie. De technieken in deze opleiding zijn eenvoudig aan te leren.

Puur NLP

Puur NLP is een uitgebreide opleiding waarin zeer veel onderwerpen aan bod zullen komen. We gaan kijken naar de basishouding waarmee je in het leven staat en hoe je die desgewenst kunt aanpassen, we gaan ontdekken hoe je interne processen kunt veranderen, je leert hoe je door lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, gedrag, taal en communicatie een schat aan informatie blootlegt, je leert je beperkingen in denk- en handelswijzen herkennen en jezelf en anderen middels diverse NLP-modellen aan te zetten tot veranderingen.

Wat is er zo bijzonder aan deze NLP opleiding?

De Sleutel tot Je ZelfLaten we wel wezen; er zijn veel NLP aanbieders. Wat maakt deze opleiding nu zo bijzonder?
De kracht van deze opleiding zit hem in de zelfstudie. Thuis neem je de stof door waar we in de komende bijeenkomst mee gaan werken. De bijeenkomst starten we met een “open circle” waarin vragen gesteld kunnen worden, de doorgenomen stof verdiept kan worden d.m.v. gesprekken, brainstormen en het delen van ervaringen. Deze verdieping wordt ondersteund door een koppeling naar andere stromingen te leggen, schrijf- en creatieve opdrachten om de rechterhersenhelft aan het werk te zetten. Een voorbeeld van een dergelijke oefening, vind je in ons blog.
Daarna gaan we met de doorgenomen stof aan de slag; oefenen in de praktijk.
Omdat de lesstof niet meer klassikaal doorgenomen hoeft te worden, kan het aantal lesdagen  vermindert worden, waardoor de prijs laag gehouden kan worden.

Wat is NLP?

NLP is een visie op de menselijke ervaring. Dat klinkt heel breed, en dat is het ook. Dat is ook meteen de kracht van NLP. Het is een manier om vermogens over te dragen, om diepgaande veranderingen te bewerkstelligen en tevens is het een zeer efficiënte communicatiemethode.

Alles wat wij ervaren, ervaren we door middel van onze vijf zintuigen. Vervolgens creëren we voor alles wat we doen bepaalde strategieën. Een strategie is een manier van denken en handelen. Meestal lukt het ons om een juiste strategie te ontwikkelen. Helaas is het ook mogelijk dat we een strategie aangeleerd hebben die voor dat doel onhandig is.

Wat denk je bijvoorbeeld van angsten? Angst voor spinnen, examenvrees, straatvrees, noem maar op. Dat is aangeleerd gedrag. Het zijn niet-reëele angsten. De angst zit alleen in het hoofd, in de gedachte. Vaak maken we plaatjes of filmpjes waarin we de angst bijna werkelijk lijken te ervaren. Ook zeggen we in onszelf bepaalde zinnen die we zijn gaan geloven. Op die manier ontstaan er overtuigingen. Overtuigingen sturen ons gedrag, waar we naar gaan handelen.

De Sleutel tot Je ZelfBinnen NLP laten we de persoon zelf de juiste oplossing vinden. Uiteindelijk heeft iedereen altijd zijn eigen hulpbronnen in zich. We hoeven die hulpbronnen alleen maar te triggeren. Dat doen we door vragen te stellen en de persoon zelf in de juiste richting te laten denken. Daarna gaan we kijken naar bijvoorbeeld de submodaliteiten van die ervaring. Submodaliteiten zijn de bouwstenen van onze interne beelden, geluiden en gevoelens. Bij een visuele voorstelling is ‘visueel’ de modaliteit. Een submodaliteit kan dan zijn: kleur of zwart/wit, bewegend of stilstaand, groot of klein, dichtbij of veraf. Etc. Minstens één van die submodaliteiten is de ‘angel’; als daar een kleine verandering in wordt gemaakt verandert de hele beleving en daarbij ook het gevoel.

Puur NLP; wat kan je ermee?

NLP wordt therapeutisch succesvol gebruikt bij: alle vormen van angsten, allergieën, ADHD, autismespectrumstoornissen, dyslexie, hooggevoeligheid, PTSS, allerlei emoties als verdriet, woede,  jaloezie, etc.

NLP kan succesvol worden ingezet door docenten, ouders, verkopers, artsen, tandartsen en iedereen die goed contact maken belangrijk vindt.

Met NLP verruim je je mogelijkheden. Met NLP begrijp je de ander, weet je waarom iemand reageert zoals hij of zij reageert en kun je daar vervolgens iets mee.

Met NLP ben je in staat je op ieder moment gewoon goed te voelen, zomaar! Met NLP ga je je doelen wel bereiken, krijg je de dingen wel voor elkaar.

Met NLP heb je een veel groter gevoel van vrijheid, NLP geeft je die ruimte.

Wil je een NLP-oefening eens ervaren? Klik dan hier.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Een kleine greep uit de onderwerpen die in Puur NLP aan bod komen:

 • De geschiedenis en toepassingen van NLP
 • Vooronderstellingen
 • Communicatiemodellen
 • Afstemmen in de communicatie
 • Gesprekstechnieken en gespreksmodellen
 • Metamodel
 • WaarnemenDe Sleutel tot Je Zelf
 • Mogelijkheden tot verandering
 • Reflectie modellen
 • Lichaamstaal
 • Representatiesystemen
 • Associeren en dissociëren
 • Submodaliteiten
 • Ankeren
 • Strategieën
 • Doelen stellen en behalen
 • De functies van het onderbewustzijn
 • Parts / Gedeelten
 • Time Line therapie
 • Modelleren

Daarnaast gaan we ook nog kijken naar bijpassende theorieën en van daaruit combinaties maken met NLP, zoals het Johari Window, het kernkwadrant en Rationeel Emotieve Therapie.

Puur NLP

Je doorloopt de opleiding in 7 bijeenkomsten. Thuis studeer je zelfstandig aan de lessen. Er zijn meerdere bijeenkomsten per maand. Tijdens de bijeenkomsten kunnen de studenten aan de slag met de lesstof die zij thuis al hebben doorgenomen, er kunnen uiteraard vragen gesteld worden aan de trainer, Jessica Leffers, en deelnemers oefenen met elkaar de lesstof, ook weer onder begeleiding / supervisie van Jessica Leffers. Je gaat het geleerde dus meteen in de praktijk brengen door op elkaar te oefenen. Je kunt uiteraard ervaringen met elkaar uitwisselen, dieper op bepaalde onderwerpen ingaan, en in de klassikale momenten zal de lesstof worden verdiept door een koppeling te maken met andere stromingen, creatieve oefeningen, etc.
Omdat de lesstof niet klassikaal wordt doorgenomen, vraagt dit een grote zelfstandigheid en actieve rol van de deelnemers. Tijdens de bijeenkomsten wordt er vanuit gegaan dat je vooraf de stof goed hebt doorgenomen en je eigen onderzoek hebt gedaan. Het aantal lesdagen kunnen hierdoor vermindert worden, waardoor de prijs laag gehouden kan worden. De ervaring is dat er vaak prachtige filosofische gesprekken op gang komen met diepgang, die de geboden lesstof nog meer diepte en intensiteit geeft, waardoor het beter beklijft. Als je er dan vervolgens ook nog eens direct mee aan het werk kan onder een goede supervisie van Jessica Leffers, zullen er ongetwijfeld fantastische resultaten behaald gaan worden!
Kosten: € 995,- incl. BTW (voor bedrijven: € 995,- excl. BTW)
Dit is incl. digitale reader en 7 bijeenkomsten.
De laatste bijeenkomst staat in het teken van ‘een proeve van bekwaamheid’.
Je ontvangt (bij een goede beoordeling) een certificaat.
De kosten zijn aftrekbaar voor de belasting en werkgevers zijn vaak bereid (een deel) mee te betalen.
Mocht je een uitkering ontvangen, dan kan je via het UWV een scholingsvoucher aanvragen, waarmee de opleiding betaald kan worden.
Data:  
6 mei, 21 mei, 3 juni, 17 juni, 2 juli, 15 juli, 27 augustus 2017
Locatie: volgt binnenkort

Referenties De Sleutel tot Jezelf

Referenties

Wil je weten wat anderen zeggen over Jessica Leffers? Lees dan de pagina met referenties.

Aanmelden / meer informatie:

Jouw naam*

Jouw e-mail*

Jouw telefoonnummer*

Selecteer het onderwerp

Jouw bericht (graag vermelden om welke therapie of workshop (incl gewenste datum) het gaat)

Share Button